92-ма участници излизат на сцената по време на втората концертна вечер на Международния фестивал на китарата „Плевен“ 2024

0
133
Международен фестивал на китарата "Плевен" 2024

92-ма участници на възраст между 6 и 56 години ще се изявят на сцената по време на втората концертна вечер на открито “Музиката оживява града” в рамките на 10-тия Международен китарен фестивал “Плевен” 2024 г. Срещата с публиката е на 21 юни, от 20 часа, в двора на Регионалния исторически музей в Плевен. Входът е свободен.

Публиката ще чуе изпълнения на ELECTRIC GUITARS ENSEMBLE PROJECT – първия по рода си ансамбъл за електрически китари в България, LOS SEÑORES – ансамбъл за популярна музика, и Костадин Шотев & Blues jamming project – Костадин Шотев – вокал, Павел Копчев- бас, Момчил Крачунов – клавишни, Мартин Найденов- ударни, Драгомир Ценов-китара.

Своя талант ще демонстрират и ученици от НУИ “Панайот Пипков” – Плевен, и Китарната школа при читалище “ЛИК” – Плевен. Специално участие ще имат Момчил Иванов и Добромир Стойков – ударни, Венелин Андреев, Виктор Девенски, Тина Бързашка, Даная Стойчева, Никол Даковска, Дивна Петрова и Анастас Балабанов – вокали, Деница Златева – цигулка, Борислав Ковачев и Адриян Велев – соло китара.

Организатори на фестивала са Община Плевен, Сдружение “Изкуството до мен” и читалище “ЛИК – 1959” – Плевен. И тази година форумът е подкрепен от Министерството на културата чрез конкурсната сесия за фестивали в областта на професионалното музикално изкуство.

“Основно вдъхновение на Плевенския китарен фестивал са учениците и техния талант. На 21.06.2024 г., от 20:00 ч., ние всички ще покажем защо е необходимо да има подобни събития. Винаги съм вярвал, че развитието на таланта е отговорност не само на ученици и учители, но и на общество. Нека бъдем добрия пример и да подкрепяме смисъла”, коментира Николай Михайлов – артистичен директор на Международния фестивал на китарата “Плевен” и преподавател по китара в НУИ “П. Пипков” – Плевен, и читалище “Лик” – Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here