90 гайдари от Калофер и студентската формация “Jarava“ от Пловдив идват за 90-тата годишнина на плевенското НУ ”Христо Ботев”

0
859
Жарава
Студентска музикална формация „Жарава“ с ръководител Владимир Величков при Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

С интересни събития Начално училище “Христо Ботев” в Плевен ще отпразнува своята 90-годишнина. Инициативата “Мост между поколенията” ще събере на 12 май вечерта поколения настоящи и бивши възпитаници, родители и приятели в двора на училището в 18,30 ч. Акцент ще е концертът на студентската формация “Jarava“ с ръководител Владимир Величков при Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Събитието започва в 19,30 ч. и ще е достъпно за граждани, информира Величков, който освен университетски преподавател в Пловдив и Благоевград, е учител и в плевенското НУИ “Панайот Пипков”.

Атрактивно събитие, посветено на кръглата годишнина на НУ “Христо Ботев”, ще е дефилето в центъра на Плевен на Калоферския оркестър с 90 гайдари. Събитието ще е на 17 май в 9 часа, като шествието ще тръгне от Драматично-куклен театър „Иван Радоев“. Час по-късно – в 10 часа, започва пъстър празничен концерт в читалище “Съгласие 1869”. В него ще се включат още Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци “Иван Вълев”, народните певци Георги и Иван Гоцеви, Владимир Величков, ученици от НУИ ”Панайот Пипков”, сред които участниците в Акордеонният ансамбъл “Акордеомания” с ръководители Ценка Тодорова и Румен Тодоров и Формация „The Bakers“ с ръководител Владимир Величков. На сцената ще се изявят още Хор “Звъника” с ръководител Ваня Делийска, Вокална група „Ботевци пеят“ и Фанфарният оркестър при НУ „Хр. Ботев“, Детско-юношеският фолклорен ансамбъл „Нашенчета“ при Центъра за работа с деца в Плевен с ръководител Огнян Летов и др. Концертът ще е с вход свободен за всички граждани.

В НУ “Христо Ботев” се обучават 420 ученици в 19 паралелки. Педагогическият екип реализира иновации в областта на патриотичното възпитание. От 12 години директор е Цветелин Горанов.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here