8-ят Международен фестивал на китарата “Плевен” 2022 продължава с концертите “Вечер на победителите” и “Китара и глас”

0
363
8-я Международен фестивал на китарата

8-ят Международен фестивал на китарата “Плевен” 2022 продължава днес, 3 юли, с поредните два интересни концерта. Вечерта на победителите е концерт с лауреати от международните конкурси през 2020 г. и 2021 г. В нея ще участват Антоан Гереро (Франция / Испания), Биляна Лазарова (Плевен) и Кристияна Стоянова (Плевен). Концертът ще е в НУИ “Панайот Пипков”, от 20 часа.

Следващото събитие днес е концертът “Китара и глас”. В него ще се включат STUDIO 84 PROJECT, Илин Папазян – NINIO, и Ралица Хайдърска. Музикалната среща ще е в парка на Регионалния исторически музей, в 21 часа. Входът и за двата концерта е свободен.

Организаторите на престижния музикален форум са Сдружение ”Изкуството до мен” с председател Николай Михайлов, Читалище “Лик” – Плевен, НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен, и Община Плевен, почетоха паметта на именития музикант и педагог. 

Фестивалът е включен в Културния календар за 2022 г. на Община Плевен и е подкрепен от много спомоществователи, сред които МЦ КИРМ „Св. Елисавета“ – Плевен с управител доц. д-р Емилияна Конова.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here