607 награди от международни и национални конкурси спечелиха малките художници от Артшкола “Колорит” през 2021 г

0
517
артшкола

607 награди от международни и национални конкурси спечелиха малките художници от Артшкола “Колорит” през 2021 г, информира ръководителката Майя Ананиева. Името на школа „Колорит“, Плевен и България тържествено беше споменавано като победител в Япония, САЩ, Франция, Португалия, Израел, Италия, Иран, Македония, Русия, Индия, Бангладеш, Китай, Полша, Сърбия, Румъния, Германия, Турция, Беларус, Украйна, Словения. Десет талантливи плевенски художници са класирани в ТОР 100 на световната класация на най-талантливите деца в света за 2021 година, а на Майя Ананиева е присъдена наградата „Най-добър арт педагог в света за 2021” на Международния комитет на най-мащабния онлайн конкурс в света – “CHARUMELA”, който се провежда в Бангладеш.

Младите творци спечелиха Гран при в Израел и Румъния, стотици златни и специални призове, сребърни и бронзови медали. Бяха наградени и с право на участие в международни артфестивали и церемонии по награждаване в САЩ, Португалия, Франция, Иран, Турция, Македония, Румъния, Сърбия, Германия, Румъния. Рисунки на колоритчетата бяха отпечатани в десетки луксозни арткаталози на победителите, в годишни арткалендари, както и на плакати и рекламни картички на международните артфоруми в различни страни и континенти.

Рисунки на децата от школа „Колорит“ станаха част от колекциите на Международния музей на детското изкуство на ЮНЕСКО във Франция като артистична памет на човечеството, на музеи и галерии за детско изкуство в Япония, САЩ, Португалия, Иран, Македония, Полша, Сърбия, Германия, Румъния. Младите творци се включиха в международни артпроекти, участваха реално и онлайн в десетки изложби на детското изобразително изкуство.

“Всичко това е огромно признание за развитието на таланта на българските деца и трайното присъствие на Артшкола „Колорит“ на световната сцена на детското изобразително изкуство! Тези постижения обаче не са  само за школата, а и за Плевен и България. Името на България и Плевен научиха хиляди по света чрез рисунките на малките деца от този град. Това е моята гордост като творец и артпедагог, моето уважение към таланта на всички плевенски деца”, обобщава Майя Ананиева.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here