24 художници от Артшкола „Колорит“ спечелиха престижни награди от най-мащабния международен онлайн конкурс в света “CHARUMELA“

0
510

24  деца от Артшкола „Колорит“ спечелиха престижната награда „Award for World Peace Campaign –  2022-2023” от най-мащабния  международен онлайн конкурс в света “CHARUMELA“, който се провежда в Бангладеш. Темата, на която рисуват деца и младежи от различни страни и континенти, е „Мирът“, информира ръководителката на школата Майя Ананиева.

Организаторите смятат, че светът се нуждае в този момент от детската вяра и оптимизъм за един  свят, изпълнен с Божията любов, мир, доброта, красота, радост и човешко щастие.

Девизът на конкурса е „Всяко добро започва с усмивка“ – мисъл на Майка Тереза. Хилядите творби, постъпили за конкурса, са оценени от международно жури от утвърдени художници от 16 държави. Организатори на конкурса, който протича целогодишно на различни теми, са „Charumela Art School“ в Бангладеш и Международен приятелски комитет.

Създавайки най-голямата онлайн артплатформа за детско и младежко изкуство, те дават равен достъп на деца и младежи от целия свят, както и стимули за творческо вдъхновение и артистична изява.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here