С детските си книги писателката Жени Костадинова развълнува малки читатели на среща в “Стълбичка” – Плевен

0
137
Жени Костадинова

Топла, радостна и много искрена среща с вълшебните светове от детските книги на писателката Жени Костадинова се случи снощи в Центъра за ранно детско развитие “Стълбичка” с управител Боряна Конова в Плевен. Обичаната българска авторка посети гостоприемното и красиво пространство по покана на домакините, за да сподели с малките си читатели и техните родители вълнуващи истории от своите творби “Приказната градина” и “Пита”, информират от „Стълбичка“.

Малчуганите научиха, че всяка професия е достойна за уважение, щом човек я практикува с огромна любов, отговорност и всеотдайност, както и че дарбите от Бог трябва да бъдат развивани чрез непрестанно учене и търпение. Това са важните уроци и за малката Пита, чийто баща е хлебар, от едноименната книга.   

Децата разбраха също, че не е хубаво да се самоизтъкваш и перчиш, както Нарциса и Зюмбюла от „Приказната градина“, защото всеки е различен и сам по себе си прекрасен, а когато животът се споделя без глупави спорове кой е повече от другия, тогава е красив и приятен. Поуката от прекрасната книга е, че е важно да има разбирателство и единение между всички хора, както между цветята на Ева.

Приказните илюстрации на детските книги, дело на Ян Добрева (“Приказната градина”) и Ангелина Ангелова (“Пита”) покориха с красотата си малките читатели и ги приобщиха неусетно към новите и вълнуващи приказни светове.

На финала на емоционалната среща Жени Костадинова раздаде с усмивка автографи, а желаещите получиха и от нейните специални приказни комплекти за изработване на героите от приказките.

„Срещите на децата с книгите носят радост и светлина и формират у тях любов към четенето, превръщат го в ценност, а това е толкова важно. В Месеца на детската книга – април, имаме много поводи да срещнем малчуганите с поне един детски автор, защото от всяка книжка и нейния разказвач може да се научи нещо добро и важно. Ние, екипът на “Стълбичка”, избрахме да зарадваме плевенските деца със специалните творби на Жени Костадинова, от които струят светлина, любов, доброта и красота. Благодарим й, че превърна срещата в празник за малките читатели, техните родители и целия екип на “Стълбичка”! До нови вдъхновяващи срещи!“, споделят от екипа на „Стълбичка“.   

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here