Проф. Марио Диаз от Моцартеума отново ще проведе вокален майсторски клас в Плевен 

0
338
Вокален майсторски клас - проф. Марио Диаз

Плевенската филхармония ще е домакин на вокалния майсторски клас на проф. Марио Диаз и Вяра Шуперлиева – пиано, от Университета „Моцартеум“ в Залцбург, Австрия. Събитието ще се проведе за втора година и започва на 11 септември, като финалните концерти са на 15 септември, от 19:00 ч., в читалище „Съгласие 1869“ в Плевен и на 16 септември, от 19:00 ч., в зала „България“ в София. Изявите са с Плевенска филхармония под диригентството на Найден Тодоров, директор на Софийската филхармония, която също е партньор по проекта. По време на майсторския клас ще присъстват директори и музикални ръководители на престижни професионални културни институти от страната и чужбина.

Записването за участие е на i-mail plevenphil@abv.bg и georgi_sultnanof@abv.bg до 26 август. Възрастовата граница за участниците е 35 години. Заинтересованите могат да получат повече информация на телефон +359888464786. Организатор на събитието е Сдружение „Артем“ с председател оперният певец Георги Султанов. Майсторският клас ще е достъпен за слушатели.

Плевен от години е един от най-проспериращите образователни центрове в България. Целта за развитие и реализация на младите хора се е превърнало в кауза, в която Сдружение „Артем“ от години дава своя принос. Съвместно с Плевенската филхармония, Читалище „Съгласие“ и Софийската филхармония сме осъществили редица проекти от международен характер: вокални майсторски класове на именити изпълнители и  преподаватели от цял свят, конкурси за певци и диригенти, подготвителни програми за професионална реализация, фестивали, концерти и спектакли. Освен гореспоменатите институции, наши партньори са Университетът „Моцартеум“ – Залцбург, АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ –  Пловдив, Токийската консерватория, Музикалната академия „Роберт Шуман“ – Дюселдорф, Кралската Академия – Амстердам, Държавните опери на Русе, Варна, Пловдив, Операта в Бон – Германия и много други. За мен е истинско щастие, че тези партньорства и проекти не са еднократни явления, а постепенно се превръщат в традиции”, коментира за “Духът на Плевен” Георги Султанов.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here