11-годишният художник Никола Кацарски е първи в Международния артфестивал „Michelangelo’s Brush“ в Италия

0
504
Никола Кацарски

Неуморният и много талантлив Никола Кацарски (11 години) е отличен с първа награда в Международния артфестивал и конкурс „Michelangelo’s Brush“ в Италия. Престижното събитие се организира от италианските художествени асоциации ASSOCIAZIONI DI ARTISTI ITALIANI, ASSO ARTISTI FIRENZE, A.S.N.A.I.1999, AIAPI ARTS и Испанския комитет за творчески инициативи Fiestalonia.

Живописната творба на плевенския талант „Светът на пчелите получи изключително висока оценка от експертното международно жури с членове от Италия, Франция, Великобритания, САЩ, Португалия, Китай и Русия – 91 от 100 възможни точки. Този резултат отреди категоричната победа на Никола във възрастовата група 10-12 години. Престижният международен творчески успех му донесе и покана за участие в Международния фестивал-конкурс „Sun Of Italy“, който ще се проведе на 23-26 април 2023 г. в Милано, Италия.

За призовите места в настоящия артфорум се конкурираха творбите на 6 519 участници.

Никола Кацарски очаква резултати и от участията си в престижни национални и международни конкурси, в които се представя със свои творби през месец април 2022 г.: в Националния конкурс „Вяра и упование“ в Русе, в Националния конкурс „Тъпан бие, хоро се вие“ в Монтана, в Международния конкурс „Децата на планетата са приятели“ в Беларус и в Международния конкурс за детска рисунка „Ние сме деца на Космоса“ в Москва, Русия. 

Талантливият плевенчанин, както и неговата сестра близначка Марина Кацарска – също изявена художничка, кандидатстват за подкрепа от Фондация „Шанс за децата и природата на България“ – Бургас. Класирането на участниците е въз основа на постижения от тази учебна година и е по проекта „Награди, стипендии и отличия 2022“. Миналата година и двамата плевенски творци бяха сред лауреатите.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here