Започнаха спортни турнири по повод 146 години от Освобождението на Плевен

0
221
Спорт

Международният турнир по борба „Освобождение“ и Детският футболен турнир „Освобождението на Плевен“ започнаха в Плевен. Проявите традиционно са посветени на 146-ата годишнина от Плевенската епопея и са включени в Спортния календар на Община Плевен.

В първата надпревара, която ще се състои в залата по борба, ще се включат отбори от всички възрастови групи от Сърбия, Македония, Румъния, Молдова, Украйна, Киргизстан и България. Срещите ще се състоят на 9 декември от 10.00 часа, официалното откриване ще е в 12.00 часа същия ден. Международният турнир се организира от Община Плевен и Спортния клуб по борба – Плевен. 

За принос към плевенската борба и по повод 75-годишния юбилей ще бъдат наградени с плакет от Спортния клуб по борба – Плевен – Камен Лозанов – европейски, световен и олимпийски шампион по борба класически стил, и заслужилият треньор по борба и заслужил гражданин на Плевен Тодор Здравков.

На 8 декември в залата на Ученическата спортна школа започна традиционният детски футболен турнир „Освобождението на Плевен“, организиран от Община Плевен, УСШ и БФС – Плевен. Официалното откриване на турнира, в който участват отбори с деца от първи до четвърти клас от осем плевенски училища, беше в 12.30 часа, срещите започнаха от 13.00 часа по предварително изготвена програма.

Закриването на турнира и награждаването на победителите ще се състоят в 14.30 часа на 9 декември.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here