Юлияна Антонова представя в Плевен книгата си с разкази “Сан сан, Япония”

0
1375
Сан сан, Япония

Юлияна Антонова ще представи в Плевен книгата си с разкази за Страната на изгряващото слънце – “Сан санЯпония”. Срещата с нея ще е на 28 юни 2022 г., от 17,30 ч., в ХГ Дарение “Колекция Светлин Русев”.

Писателката Юлияна Антонова – Мурата открива с очите и сърцето си приказни истории от ежедневието й в Токио, Япония, и ги поднася на търсещите красота и истина. Желанието да сподели вдъхновението си я мотивира да започне да пише вълнуващи разкази-импресии за малките и големи чудеса в живота й и да ги публикува в личния си профил във Фейсбук. Творчеството й бързо среща положителен отклик сред читателите, които я провокират да събере историите и да ги издаде. Така се раждат предходните й две книги с чудна атмосфера и послания – “Моши моши, Япония” и “Уки уки, Япония”които се превръщат в бестселъри.  

Третият сборник “Сан сан, Япония“ е онзи светъл лъч, който пронизва съзнанието, за да остави следа. “Всичките над 30 герои в тази книга имат нещо общо – през своите малки или големи истории по един типичен за японците дискретен и добронамерен начин успяват да дадат утеха, радост и вдъхновение на читателя. Страница след страница и разказ след разказ чувстваме как връзката ни със злободневното ежедневие и дребномислие се измества от усещане на влюбеност в същия този живот”, споделят за четивото издателите от “Книгомания”.

Като дългогодишен дипломат и съпруга на японец, Юлияна Антонова – Мурата има възможността да живее на различни места по света – Германия, Русия, Англия, Китай, които опознава с любопитство и описва с любов. Има дипломатически специализации в Индия и Хърватия. Сърцето й обаче завинаги остава в Япония, където живее и до днес със семейството си.

Определя себе си като естет и материализира това светоусещане във всеки свой миг и ден. Човеколюбието й е пословично, а всеки неин сънародник, попаднал в Токио и имащ нужда от съдействие, може да разчита на нейната помощ.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here