XVIII-та Национална научна сесия за студенти и преподаватели на Медицинския колеж в Плевен ще се проведе онлайн

0
640
Медицински университет - Плевен

XVIII-та Национална научна сесия за студенти и преподаватели на Медицинския колеж при Медицинския университет в Плевен ще се проведе онлайн тази година, заради епидемичната обстановка, информират организаторите. Събитието се провежда под почетното председателство на ректора на висшето училище проф. д-р Славчо Томов, дмн.

Форумът ще се излъчва онлайн на 29 октомври 2020 г. от залите на Учебния корпус. Откриването е в 16.00 ч. с приветствия на директора на Медицинския колеж доц. д-р Евгения Бързашка, д.м. и ректора на МУ – Плевен проф. д-р Славчо Томов. След тях доц. д-р Бързашка ще изнесе пленарен доклад на тема: „Пробиотиците – нов поглед в бъдещето на човешкото здраве“.

В осемнадесетата Национална научна сесия ще участват общо 48 студенти и преподаватели. Представителите на Медицински университет – Плевен са от специалностите „Медицински лаборант“, „Рентгенов лаборант“, „Помощник фармацевт“ и „Социални дейности“ на Медицински колеж, както и от катедра „Физикална медицина, рехабилитация, ерготерапия и спорт“ и Факултета по здравни грижи.

В конференцията ще участват и 13 студенти, преподаватели и медицински специалисти от други висши учебни и лечебни заведения в страната: Медицински университет – София, ДЕОС; Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ към Медицински университет – София; Медицински университет – Пловдив; Медицински колеж към Медицински университет – Пловдив; Медицински университет – Варна – ФОЗ; ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна.

На форума ще бъдат изнесени 22 доклада, разпределени в три секции: Медико-диагностични дейности, Социални и фармацевтични дейности и ВАРИЯ. Електронният сборник от сесията и тази година ще се реферира в „Национален референтен списък на съвременни български научни издания с научно рецензиране”: https://nrs.nacid.bg/register/search.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here