Вяра Савова открива изложба в Градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови” в Севлиево

0
659
Изложба Вяра Савова

Вяра Савова открива изложба в Градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови” в Севлиево. Събитието е на 8 юли от 17,30 ч. и е под мотото „Късчета от Вяра“. Ще бъдат представени около 50 работи. Дългогодишната ръководителка на Школата по керамика и етюдно рисуване към Центъра за работа с деца и преподавателка в Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен не спира да вдъхновява почитателите и многоброните си ученици с творчеството си.

Осмата й самостоятелна експозиция отново ще поднесе изненада за публиката, както обича авторката. С присъщите й откровеност и чувство за хумор тя щедро споделя своя многоцветен свят, който докосва по най-естествен начин душите на зрителите. Творческият й заряд се материализира чрез различни материали и техники и ражда прекрасни керамични и силиконови пластики, рисунки, акварели, акрилни и стъклени работи и плакети.

Вярна на себе си, Вяра Савова отново ще представи колекция момичета и жени, съживили народностната българска традиция, преливащи от нежност, чистота и любов. Голяма част от творбите й излъчват особен романтизъм и мекота, може би защото самата тя е склонна като човек към такъв поглед към света. Друга любима нейна тема е природата, която присъства и в тази експозиция. „Винаги се старая в изложбите ми да има и късче надежда. Освен това да присъства закачка и да е разнопосочна, каквато съм и аз самата“, сподели Вяра Савова.

Преди да представи себе си като автор в красивата Градска художествена галерия „Асен и Илия Пейкови” в нея беше подредена изложба на нейните ученици от Школата по керамика и етюдно рисуване към Центъра за работа с деца в Плевен. Събитието предизвика голям интерес, но по стечение на обстоятелствата се пръвърна в последното за галерията за месеци наред, тъй като културните институти бяха затворени заради пандемията от COVID-19. Изявата на плевенските таланти беше първата в Севлиево, но ръководителката им се надява тя да се превърне в ежегодна среща с публиката на града.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here