Втората детска линейка от кампанията “Капачки за бъдеще” ще бъде дарена в Плевен

0
419
Капачки за бъдеще - линейка

Втората детска линейка за страната от кампанията “Капачки за бъдеще” ще бъде дарена в Плевен, информираха организаторите на благородната инициатива. Придобивката стана възможна благодарение на средствата от предадените пластмасови капачки, които събират българи в цялата страна. Линейката ще покрива 33 % от територията на страната – цялата Средна и Северозападна България, уточняват от кампанията.    

И припомнят как се действа до момента, когато недоносено бебе трябва да се транспортира до Неонатологията в Плевен. За целта се е използва линейка от Спешна помощ. “Махат носилката, слагат кувьоз, завързват го с ремъци, пътуват, за където е нужно, развързват ремъците, взимат кувьоза, внимателно полагат недоносеното бебенце вътре, слагат кувьоза в линейката, връзват го с ремъците, газ към неонатологията в Плевен, развързват ремъците, свалят кувьоза и предават бебенцето в ръцете на добрите плевенски специалисти неонатолози”, споделят от “Капачки за бъдеще”.

Много скоро тази практика ще е в историята и недоносените бебенца ще бъдат обгрижени по най-подходящия начин, докато са транспортирани до Плевен.

Кампаниите за предаване на пластмасови капачки и кенчета (в някои градове и пластмасови бутилки) на инициативата продължават. Първата за есенния сезон ще е във Варна – на 1 октомври, събота, на паркинга на LIDL до Окръжна болница, от 10:00 до 14:00 ч. През целия октомври ще последват кампании в над 30 града в цяла България, като голямата цел е да стане факт третата детска линейка.  

Първата детска линейка в страната беше дарена от инициативата “Капачки за бъдеще” на УМБАЛ “Св. Георги” в Пловдив и вече допринесе за спасяването на много недоносени бебенца.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here