Връчват наградите от международен конкурс на плевенската Артшкола “Колорит” на официален прием в двореца „Крал Мануел“ в Португалия 

0
330
Колорит - Майя Ананиева

Спечелените престижни награди от Международния конкурс „Евора 2023“ ще бъдат връчени на ръководителя на плевенската Артшкола “Колорит” Майя Ананиева на официален прием, който ще се състои на 1 октомври 2023 г. в двореца „Крал Мануел“ в град Евора, Португалия. Школата е носител на Златни и Сребърни медали и Почетни награди. Събитието ще даде начало и на Международния пленер в рамките на 24-та Международна среща на младежкото изкуство „Евора 2023“.  

Лилия Янкова (13 г.) и Радостин Кралев (16 г.) от творческия екип на Артшкола „Колорит“ – Плевен. ще представят България на артфорума, като за Лилия това е втора изява в него. Те са сред успелите деца на България за 2022 г. в едноименния проект на Фондация „Димитър Бербатов“ и са в Топ 10 на „Талантливите деца на България 2023“ на Фондация „Енчо Керязов“. Лилия е носител и на Голямата награда за изкуство на Фондация „Димитър Бербатов“ за 2022 година.

Младите таланти имат богати колекции от престижни отличия: Гран При, Златни и Сребърни медали от международни и национални конкурси. Артпедагогът Майя Ананиева смята, че е направила най-добрия избор на участници във форума, и вярва, че те ще представят достойно България, Плевен и своята школа.

От 1 до 8 октомври 2023 г. плевенските творци ще рисуват забележителната архитектура на града-музей Евора и ще участват в много културни събития. Те ще се конкурират за високите отличия на международния младежки артфорум с участници от различни държави.

Артшкола „Колорит“ ще се представи за 22-ри път на форума в Португалия, като всяка година попада в Топ 10 на най-добрите школи в света, уточнява Майя Ананиева.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here