Вокална група „Арлекино“ представя за пръв път Плевен на Детска мелодия на годината (видео)

0
1004
Вокална група "Арлекино"

Вокална група „Арлекино“ с ръководител Виолета Боянова и вокален педагог Анелия Дечева представя за пръв път Плевен на четвъртото издание на Националния фестивал „Детска мелодия на годината“ 2021 г. Песента, с която плевенските деца се конкурират с останалите финални предложения, е под номер 14 и се нарича „Чиста обич“. Музиката и аранжиментът са на Георги Милтиядов, а текстът – на Теодора Вълева.

Видеото към песента е дело на Надя Ботева, Ивелин Станев и Симона Николова и беше заснето в първия учебен ден на настоящата учебна година (15 септември 2021 г.) в СУ „Иван Вазов“ и в Панорама „Плевенска епопея 1877“. Прекрасни са и кадрите до Водната каскада в центъра на града. В ролята на любимата учителка във видеото е Виолета Боянова, а Георги Милтиядов се изявява в една от най-присъщите си роли – тази на пианист.  

Финалният галаконцерт на Националния фестивал „Детска мелодия на годината“ 2021 г. с участието на 14-те песни ще е в началото на юли на Българското черноморие. Компетентно жури, което за сега се пази в тайна, ще определи първата, втората и третата награди, а след това ще се състои и церемония по награждаването на победителите. Ще бъде избрана Песен на годината, а 14-те финални произведения ще бъдат издадени в албум.  

Конкуренцията за участие в престижния форум беше между над 50 нови български песни за деца, от които бяха селектирани 14. Те и видеоклиповете към тях са реализирани с финансовото съдействие на Национален фонд „Култура”.

Чуйте песента „Чиста обич“, изпълнена от Вокална група „Арлекино“ при читалище „Съгласие 1869“:

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here