Военните формирования от Плевенския гарнизон ще честват тържествено своя празник

0
216
Паметник на Четвърти пехотен полк

Военните формирования от Плевенския гарнизон ще честват своя празник на 16 март. На този ден, преди 111 години, Четвърти пехотен плевенски полк бележи славна победа в боевете при Акалан в Балканската война, а тази дата е възприета за празник на полка и Плевенския гарнизон. Четвърти пехотен плевенски полк е част от Девета пехотна плевенска дивизия.

На 15 март (петък), от 10:00 ч., командирите на военни формирования от Плевенския гарнизон ще поднесат цветя пред паметника на Четвърти пехотен плевенски полк в Градската градина.

От 11:00 ч. пред паметника на Девета пехотна плевенска дивизия – на площад „Свобода“, ще се състои ритуалът по отбелязване на славната годишнина.

В честването ще участват представителни части от ВВВУ „Георги Бенковски“, в.ф. 22160 , в.ф. 38220 и 12 Авиационна база. В знаменната група ще се включат и знамената на военно-родолюбивите организации.

Командването на Плевенския гарнизон е отправило покана за участие  в  празника и към възпитаниците на плевенските ИНУ „Христо Ботев“, ОУ „Д-р Петър Берон“, СУ „Иван Вазов“ , Спортно училище „Георги Бенковски“.

Водосвет за здраве ще отслужат свещеници от плевенските храмове. Военнослужещи и представители на военно-родолюбивите организации ще бъдат наградени за постиженията си по случай празника.

В събитието ще участва и Общинският духов оркестър.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here