Внуците на Панчо Владигеров ще гостуват в НУИ “П. Пипков” в Плевен

0
401
Владигерови
Снимка: Белла Хараламбова, 2021 г., личен архив.

Музикантите Константин Владигеров и Александър Владигеров – син, внуци на големия български композитор, пианист и педагог Панчо Владигеров, ще гостуват в Националното училище по изкуствата “Панайот Пипков” в Плевен утре, 9 септември, в 11 часа, информира Белла Хараламбова, старши учител в училището. Темата на срещата им с педагози и ученици е „Фамилия Владигеров – традиции и съвременност в българската музикална култура“.

Събитието ще е достъпно и за граждани, които се вълнуват от класическата музика и джаза, както и за хора, които биха искали да споделят с близнаците спомени за техния баща Александър Владигеров.

Миналата година музикантите гостуваха в Плевен във връзка с представянето на документалния филм „Петолиние на паметта“ на режисьора Марио Кръстев. Тогава тя бяха придружени от тяхната сестра Екатерина Владигерова, а на сцената заедно с тях музицира и контрабасистът Васил Хаджигруев.

Той, братя Владигерови и Стоян Янкулов – Стунджи ще свирят като квартет на 9 септември – в рамките на VI-то издание на Есенния джаз фестивал “Плевен” 2022, Концертът ще е в Регионалния исторически музей от 21 часа, а входът е свободен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here