Весела Димова представя новата си стихосбирка „Когато въздухът е лунен“ с оригинален авторски рецитал

0
1046
Весела Димова

Весела Димова ще представи новата си стихосбирка „Когато въздухът е лунен“ с оригинален авторски рецитал. Събитието е част от културния форум Артсцена „Измерения“, който се организира от Сдружение „Духът на Плевен“ под егидата на МЦ КИРМ „Св. Елисавета“ – Плевен, с управител доц. д-р Емилияна Конова.

В магичния свят на поезията своите красиви изпълнения на живо ще вплетат плевенски инструменталисти, певци и танцьори. С подходящи музикални произведения ще допълнят внушението на словото Божидара Ивайлова (флейта), Александрина Александрова (флейта) и Кристияна Стоянова (китара) – ученички от Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен. Част от пъзела на интересната творческа вечер ще са и утвърдените и обичани плевенски творци Николай Михайлов (китара), Чавдар Вълков (цигулка), Боряна Бешева и Даниел Меса (класическо пеене) и Десислава Йотова и Милчо Петров (спортни танци). 

Вълшебното изживяване ще се случи на фона на красивите пейзажи на художничката Милена Русинова, чийто творчески път съвместява Плевен и Париж.

Срещата на изкуствата, вдъхновена от завладяващата нова поетична книга „Когато въздухът е лунен“ на Весела Димова, ще е на 10 януари 2020 г от 19 часа в ресторанта на хотел „Ростов“ (ул. „Цар Борис III“ 2, етаж 2).

Входът е свободен.

Весела Димова

Краят на август

Лятото съхне простряно –

бели кълба тишина

върху черните ниви…

Кацат по тях      

и ги разпридат враните,

и нещо познато

със залеза си отива…

Нещо невидимо, топло,

голямо, миришещо

на изсъхнала сол,

слънчогледи, роса и обичане…

Уморени коне

се прибират от паша и дишат

с разтреперани ноздри,

сякаш току-що са тичали

от последната къща на селото

до душата на залеза,

кротко седнал на хълма,

сякаш да си поговори

с детето, зрелия мъж и стареца,

които го гледат

през твоите мигли

притворени…

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here