„Вечер на пътешественика“ обещава пътуване по света със стихове, пътеписи, фотоси и китара

0
1082
Вечер на пътешественика

Събитието „Вечер на пътешественика“ обещава пътуване по света със стиховете, пътеписите и фотообектива на двама заклети пътешественици – проф. д-р Георги Байчев и доц. д-р Сергей Илиев. Важна част от това приключение ще са китарата на Самуил Гелев и неговите авторски композиции. Присъстващите ще имат рядката възможност да разгледат експозиция с уникални предмети от различни кътчета на света, както и да опитат кулинарни шедьоври от различни държави.

Проф. Георги Байчев

Проф. Георги Байчев е един от най-изтъкнатите специалисти в областта на медицинската онкология. Той е част от екипа на Клиниката по гръдна хирургия към ВМА и един от лекарите, които всяка година участват активно в едномесечната кампания на лечебното заведение срещу рака на млечната жлеза. През юни 2017 г е отличен с приза „Лекарите, на които вярваме“. Изтупва от себе си ежедневието, пълно с болката на пациентите, чрез любовта си към фотографията. Есенно листо, капка роса, силует, дърво, пустиня или оазис – всяко творение на природата може да привлече вниманието му, за да го увековечи и да го сподели с останалите.

Доц. Сергей Илиев

Другият пътешественик – доц. Сергей Илиев, е специалист хирург, началник отделение в Клиниката по коремно-висцеларна хирургия при Университетската болница за активно лечение „Д-р Георги Странски“ в Плевен. В натоварения делник, в който пред близките на пациентите си „застава за хули или за Осанна“, намира вечерен пристан за душата в поезията. И в пътешествията, които в известен смисъл също са поезия.

Самуил Гелев

Третият участник в събитието – китаристът Самуил Гелев, повече от 10 години живее в далечна Испания, където отива, за да „пие от извора“ на фламенкото и да твори. Повлиян от темпераметната й аура, Саму, както го наричат близки и приятели, създава авторска музика с испански привкус. Почитателите му често описват творчеството му с една дума – свобода. Свири от дете: рок, класика, фламенко, средновековна музика, но през последните години се е посветил на стила New age Flamenco. Смята, че и фламенкото, и българската народна музика са „много дълбоки води“, а също и че са отпечатък на древни истории и традиции.  

„Вечер на пътешественика“ ще се състои на 1 ноември от 19 часа в Арт залата на хотел „Ростов“ в Плевен. Входът е свободен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here