Ученици от НУИ „П. Пипков“ се изявиха в предаването „От българско по-българско“ по повод 60-годишнината на училището (видео)

0
1213
НУИ "Панайот Пипков"

Ученици и учители от НУИ „Панайот Пипков“ – Плевен, участваха в телевизионното предаване „От българско по-българско“ с водещ Галя Асенова и оркестър „Цветница“ с ръководител Валентин Янков (телевизия СКАТ). Поводът е 60 години от създаването на училището и 55 години от откриването на фолклорен профил в него. Гости бяха директорът Румен Тодоров, Елка Недялкова – главен учител, Силвия Хайдърска и Таня Цветанова – преподаватели по народно пеене.

Със свои изпълнения се изявиха Ивана Димитрова – 12 клас (с преподавател Е. Недялкова), Ралица Хайдърска – 8 клас (с преподавател С. Хайдърска), Мария Коцова – 7 клас (с преподавател Т. Цветанова) и Лина Мачева – радиоводеща на предаването „Жива вода“ по БНР и бивша възпитаничка на НУИ „П. Пипков“, ученичка на Е. Недялкова.

Те представиха песни от репертоара на изтъкнати певци от Севеняшката фолклорна област, сред които Кайчо Каменов, Елка Петкова и др., а народната певица Василка Дамянова, която беше включена в предаването чрез телефонна връзка, беше поздравена с нейната песен „Зелен се орей развива“ в изпълнението на Ралица Хайдърска. В предаването беше засегната и темата за приемствеността между поколенията, тъй като С. Хайдърска, Т. Цветанова и Л. Мачева са ученички на Е. Недялкова.

От телевизионния екран директорът Румен Тодоров отправи покана към зрителите да посетят предстоящите концерти и спектакли по случай 60-годишния юбилей на НУИ „Панайот Пипков“ – на 28 май 2021 г. в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ и на 1 юни 2021 в Летния театър в парк „Кайлъка“ – в него ще участва и Северняшкият ансамбъл за народни песни и танци „Иван Вълев“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here