Ученици на вокалния педагог Доротея Люцканова се класираха на челни места в Международния фестивал „Кръстопът на музите“ 2021

0
560
НУИ "Панайот Пипков"

Ученици на вокалния педагог по поп и джаз пеене Доротея Люцканова се класираха на челни места в 17-я Международен фестивал „Кръстопът на музите“ 2021, който се проведе в София.  

Тервел Иванов – ученик в 11 клас в Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен, спечели две втори награди в четвърта група – 15-18 години. Той е отличен в номинациите „Световен хит“ и „Песен на роден език“, след като впечатли журито с изпълненията си на Mack the knife и „Среща“ на „Щурците“.

11-годишната Илияна Бенинска получи 1 място в номинация „Песен на роден език“ и 2 място в номинация „Световен хит“ – постиженията й са във втора група, 9-11 години. Тя се обучава в музикален център „Дори Диос“ от 6-годишна, като от 1 година часовете й минават онлайн, тъй като живее в Белгия. На престижния музикален форум Илияна се представи с песните „Панаири“ на Лили Иванова и „Смелата Ваяна“ от едноименния анимационен филм на „Дисни“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here