Ученици могат да кандидатстват за финансиране на своя инициатива в конкурса „Млад благотворител“

0
477
„Млад благотворител 2020“

Ученици от 7 до 12 клас от цялата страна могат да кандидатстват за финансиране на своя инициатива в конкурса „Млад благотворител 2020“. Организатор на проявата е фондация „Благотворител“, която ще дари средствата за осъществяването на най-смислените и добре аргументирани пет инициативи. Срокът за кандидатстване е 29-ти февруари 2020 г.

„Това е възможност, ако желаете да спомогнете за промяна на средата, в която живеете, или да развиете смислена кауза. Авторите на 10-те най-добри проекта ще представят идеята си във видеоклип пред жури, което ще избере победителите. Фондацията ще дари средствата за осъществяването на най-смислените и добре аргументирани инициативи“, поясняват авторите на конкурса.

Планираните дейности по проектите трябва да са от април до септември, а каузите на проектите трябва да отговарят на една от трите зададени теми:

  1. Екология /опазване и грижа за околната среда/
  2. Съхраняване на музикалното наследство на България
  3. Подкрепа за деца или възрастни хора в нужда

Ще бъдат финансирани 5 проекта за изпълнение през 2020 година. Първо място получава 2000 лв, второ място – 1500 лв, а трето, четвърто и пето място – по 1000 лв. Екипите на проектите ще участват с дейности за събиране на средства, като кампаниите им ще трябва да осигурят поне 10% от дарената от фондацията сума.

Представители от екипите на 6 проекта ще получат двудневно обучение „Лидерство и управление на проекти“. Ще бъде осигурена популярност на каузите и учениците, които ги осъществяват. Предвидени са и допълнителни награди за тези от участниците, които не са в челните пет места.

Фондация „Благотворител“ ще оказва логистична помощ на победителя през целия период на изпълнение на проекта. Кандидатстващите могат да получат отговори на възникнали въпроси или съвет при писането на проектите си на телефон 0885 414 038 (Станислава Рашева).

Проектите се изпращат на: office@blagotvoritel.org.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here