Творци споделят изкуство: Поп и джаз певицата Криста изпълнява „What a wonderful world“ на Луис Армстронг (видео)

0
2403
Криста

Поп и джаз певицата Кръстина Кокорска, по-известна като Криста, е избрала великата балада „What a wonderful world“ на Луис Армстронг, за да изпрати своето позитивно послание до всички свои почитатели в тези дни на изолация. С изпълнението си, в което тя пее и беквокалите, чаровната и талантлива плевенчанка се включва в инициативата „Творци споделят изкуство“ на Сдружение „Духът на Плевен“, която обединява артисти в мощна вълна от позитивна енергия, изпратена виртуално към публиката.

Текстът на евъргрийна на световноизвестния саксофонист, композитор и изпълнител Луис Армстронг ни напомня, че живеем в прекрасен свят със зелени дървета, цъфтящи червени рози, синьо небе и бели облаци, а всеки ден е благословен – с цветовете на дъгата, приятелството, любовта и децата.

Кръстина Кокорска, по-известна като Криста, е българска поп, R&B и джаз певица. Родена и израсла в семейство на музиканти, тя започва уроци по пиано, солфеж и цигулка на 6-годишна възраст, а по-късно развива певческите си умения и завършва с отличие Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ в Плевен – със специалност народно пеене. Продължава в Националната музикалната академия „Проф. Панчо Владигеров“, където завършва поп и джаз пеене в класа на проф. Стефка Оникян.

С певицата и продуцент Мария Илиева.

От 2008 г. Криста се занимава професионално с музика, като част от лейбъла за нова българска музика на Мария Илиева “Стерео стая”. Печели много награди от престижни фестивали, а песента й „Това, което искаш“ стига чак в MTV, заемайки второ място в „World Chart Express“! В началото на 2013 г. Криста представя България на фестивала „Евросоник” в Грьонинген, Холандия. Това бе специалната награда от радиоконкурса „Златна пролет”, която спечели с песента „Част от мен”. Музиката и текстът са на младата Рейчъл Роу.

Тя участва в множество музикални и театрални проекти, била е и беквокал в музикални проекти на джазпевицата Камелия Тодорова. Работи с актьора Камен Донев и участва в спектаклите му „Възгледите на един учител за народното творчество”, „Възгледите на един учител за всеобщата просвета”, „Възгледите на един учител за сватбите”, „Оркестърчи”, „Тъжни песни”, „Песни на учителя”. Чаровната плевенчанка озвучава на български едни от най-хитовите телевизионни и кино продукции.

Получава първата си роля на голям екран във филма на Dream Works „Тролчета”. Гласът й може да бъде разпознат също и във филмите „Монстър Хай Бу Йорк”, „Нексо Рицари”, „София Първа”, „Смелата Ваяна”, „Балерина”, „Ледена епоха”, „Цар лъв“, „Малката стъпка“ и др. През февруари тази година тя заблестя в ролята на принцеса Фиона в мюзикъла „Шрек“ на сцената на Софийската опера и балет. Криста е сред вокалните педагози на участниците в телевизионния формат „Гласът на България“.

Като Фиона в мюзикъла „Шрек“

Чуйте прекрасното изпълнение на Криста на вълнуващата баладаWhat a wonderful world на Луис Армстронг.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here