Творци споделят изкуство: Гайдарката Владислава Христозова пее авторската си песен „Гости сме на този свят“ (видео)

1
2114
Станислава Христозова

Гайдарката и народна певица Владислава Христозова се включи в инициативата на Сдружение „Духът на Плевен“ творци да споделят с публиката изкуство онлайн, за да създадат мощна вълна от позитивна енергия в настоящата сложна ситуация. В специален видеоклип тя изпълнява своята авторска песен „Гости сме на този свят“ в аранжимент на композитора Тихомир Христозов, неин брат.

Чаровната изпълнителка, родом от Харманли, е отдадена на фолклора и на българските традиции от дете, защото смята, че това са корените ни на българи, без които не можем да стоим здраво стъпили на земята. За нея народното творчество е убежище и зона на комфорт. Започва да свири на гайда на 11-годишна възраст – малко след своя брат. Завършва музикална паралека в училище „Любен Каравелов“ в Пловдив със специалност гайда. Същата година е приета в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в град Пловдив със специалност Педагогика на обучението по музика. Веднага след това е поканена да пее в оркестър „Канарите“, където остава от 2006 до 2008 г. С тях записва албума „Живот на сцена“.

С кучето Мими.

След 2008 г започна самостоятелната й кариера и издава своя албум „Тракийско слънце“. Следват многобройни участия, пътувания и работа в различни заведения. Живее в много градове на страната и не спира да пътува до днес. Гайдата е запазената й марка. По думите й този български инструмент е попил цялата енергия на Балкана и сякаш, като свири, той я зарежда, а и отваря много врати по пътя й.

Владислава Христозова участва в много благотворителни каузи, както и в изграждането на Спасителен център за кучета и котки в гр. Козлодуй със сдружение „Верен приятел“. Животните са нейна голяма любов, затова не спира да се грижи за бездомни кучета и котки, дори домашният й любимец – кучето Мими, е прибрано от улицата. Смята, че е от хората, които внасят светлина в живота на другите, и иска да бъда такава и занапред.

Чуйте специалния й поздрав към читателите на „Духът на Плевен“ във видеоклипа. Музикалният съпровод е на нейния брат Тихомир Христозов.

Владислава Христозова и Тихомир Христозов.

1 коментар

  1. Влади прекрасни сте! Бъдете живи и здрави, изпълнени с любов и топлина, към всички! Много вдъхновение и творчески успехи, и нека Светлите сили са с вас в душите, сърцата, и делата ви!!!

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here