Творби на плевенски художници грейнаха в градска среда

0
1153
картини

Традиционният Пролетен салон 2020, който плевенските художници организират по повод Празника на града – 15 май, тази година се провежда по нестандартен начин, заради пандемията от коронавирус. Вместо в уютните зали на художествена галерия, техните творби се настаниха в центъра на града и го преобразиха с красотата си. Те са експонирани върху рекламните цилиндри, които седмици напомняха с белотата си, че културният живот е на стопкадър.

Появата на творбите предизвика веднага интереса на плевенчани, които с удоволствие се спират пред тях, разглеждат ги, коментират и откриват своите любими автори. Оживлението сред минувачите говори недвусмислено за осезателната липса на културни прояви през изминалите два месеца и за силата на изкуството да преобразява с енергията си пространства и да храни човешките души.

Споделените произведения са 55 – картини, скулптури и плакати, а техните създатели – 31. Експозицията е многолика, в нея могат да бъдат видени портрети, пейзажи, натюрморти и др., изпълнени с различни техники и материали.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here