Творба на дете от Артшкола „Колорит“ се превърна в плакат на Международния конкурс за рисунка „FLOW 2023“ в Германия

0
216
Шарената котка - кщолорит

Творбата „Шарена котка“ на шестгодишната Ема Данкова от Артшкола „Колорит“ се превърна в плакат на 56-я Международен конкурс за рисунка FLOW 2023 в Германия. Ема спечели най-престижното отличие на конкурса – „Награда за дизайн на плакат“, в конкуренция с 1 600 участници от 23 държави, а рисунката й беше избрана за плакат от международно жури.

Друго дете от школа „Колорит“ – шестгодишната Светослава Лишева, спечели първа награда за пастелната си рисунка „Веселото куче“. С  Диплом за благодарност и признание са отличени 21 деца от Школата, а техните творби са селектирани и представени в Международната изложба в Дома на културата в град Шведт на Одер, където се провежда конкурсът.

“Откриването на експозицията е вълнуващ празник с богата програма, а на голям екран в центъра на града е показана рисунката фаворит.  Това е изключителна победа и високо международно признание за мен като артпедагог. За трети пореден път рисунка на мой възпитаник е избрана като най-високо оценена творба на конкурса и е отпечатана като плакат, покана и реклама на международното артсъбитие. За мен е изключително вълнуващо да се върна години назад, когато като ученичка спечелих първия си Златен медал за участието си в същия този конкурс. По-късно, вече като професионален художник, пътувах до град Шведт на Одер, но вече като член на международното жури, а сега моите възпитаници години наред са носители на най-високите отличия. Една красива творческа градация, развила се във времето. Чувствам се удовлетворена, вдъхновена и щастлива”, коментира по повод поредните престижни отличия Майя Ананиева, ръководител на Артшкола „Колорит“ – Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here