Трима патолози от плевенския Медицински университет представиха опита си на европейски научен форум

0
255
Медицински университет - Плевен

Трима патолози от Департамента по персонализирана медицина към Центъра за компетентност “Леонардо да Винчи” на Медицинския университет в Плевен представиха опита си на Европейския научен форум по дигитална патология Digital Pathology Day 2021 в Белград, Сърбия. Учените и изследователите споделиха натрупания опит на висшето училище в обучението по телепатология. Ръководителят на Департамента – проф. д-р Савелина Поповска, заедно с водещия изследовател доц. д-р Иван Иванов и докторанта по патоанатомия д-р Поля Дамянова представиха изградената база данни от дигитализирани макроскопски и хистологични препарати, заявявайки достойното място на МУ – Плевен на световната карта по дигитална патология.

Плевенският Мeдицински университет в партньорство с Българския алианс по прецизирана и персонализирана медицина (БАППМ) ежегодно организира Академия по молекулярна патология. Висшето училище в Плевен ще бъде домакин на четвъртото издание на форума на тема „Дигитална патология на гърдата“. Академията ще се проведе на 3-4 юни 2022 г. като част от съвместната програма на БАППМ и Университета за повишаване на квалификацията на специалисти и специализанти по актуални теми от персонализираната медицина и молекулярната патология, все още незастъпени в учебните програми на медицинските университети. 

Водещ гост-лектор ще бъде проф. д-р Тибор Тот от Швеция, който е международен експерт по патология на гърдата, член на борда на Европейското училище по патология, лектор на Европейското училище по радиология и един от научните директори на Европейската програма за сертифициране за компетентност за рак на гърдата.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here