Три награди спечели Балетната школа при читалище “Съгласие 1869” от Mеждународния младежки фестивал на изкуствата „Музите“ в Созопол 

0
408
Фестивал "Музите" - Созопол

Три награди спечели Балетната школа при читалище “Съгласие 1869” – Плевен, от ХVII-я Mеждународен младежки фестивал-конкурс на изкуствата „Музите“, който се провежда в периода 5-15 юли 2023 г. в Созопол, информират от читалището.

Плевенските млади таланти са отличени с втора награда в раздел „Класика“, Специалната награда на Държавната агенция за българите в чужбина и Диплом за костюми. Балетната школа при читалище “Съгласие 1869” се конкурира с балетни формации от Литва, Латвия, Молдова и България, оценени от жури с председател Анна-Мария Петрова Гюзелева и членове Калоян Николов и Чан Чунг.

Освен в състезателните вечери, плевенските деца, ръководени от Валя Козовска, имат възможност да участват в празничното дефиле на Фестивала и в плажно парти и да се запознаят с връстници от различни страни. В конкурсната програма младите таланти на Плевен се представиха в две вечери с танците „Весели патета“ и „Лятно настроение“, с които впечатлиха журито. В галаконцерта при награждаването комплимент към публиката беше танцът им „Дядо и ряпа“, който за първи път беше представен пред публика от малкия състав на Балетната школа.

В дните на Фестивала Созопол е притегателна сцена за близо 2000 участници от 28 държави и от различни изкуства: танци, музика, театър, изобразително изкуство, фотография. Това е едно от най-големите младежки събития в Източна Европа. Предвидени са над 250 сценични изяви, 18 театрални спектакъла, 30 изложби и 850 награди.

Събитието се провежда под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here