Тони Димитрова и Стефан Диомов се включват в празничния концерт “Максим Горанов на 70” в Плевен

0
569
Максим Горанов
Максим Горанов

Поппевицата Тони Димитрова и композиторът Стефан Диомов ще се включат в празничния концерт “Максим Горанов на 70”, който ще се състои на 24 ноември, от 19 часа, в читалище “Съгласие 1869” в Плевен. Празникът се реализира с финансовата подкрепа на Община Плевен. Входът е свободен.

В музикалното събитие, посветено на юбилея на роклегендата Максим Горанов, ще участват още Общински хор “Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева, Вокална група “Арлекино” с ръководител Виолета Боянова, Студио по класически балет с ръководител Маня Николова при читалище “Съгласие 1869” и др.

Максим Горанов е роден на 21 февруари 1952 г. в Плевен. В “Диана експрес” солокитарата му звучи от 1980 г., като с групата има 5 албума. Песните “Влюбено сърце”, “Молитва за дъжд”, “Северина”, “Утре”, “Рок, само рок”, “Всяка песен е любов” стават шлагери. През годините формацията преживява възходи и падения, разтърсват я раздели. В крайна сметка, музикантите се събират в леко променен състав и издават двойния компактдиск “Площад “Синева”.

Известния български рокмузикант Максим Горанов е композитор и собственик на звукозаписно студио в Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here