Театрите на Куманово (Северна Македония) и Плевен подписаха Меморандум за сътрудничество

0
362
ДКТ "Иван Радоев" - Димитър Кабаков

Директорът на ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен, Димитър Кабаков и директорът на НУ Център за култура „Трайко Прокопиев“ – Куманово, Сашо Тодоровски подписаха Меморандум за сътрудничество в областта на културата, информираха от Министерството на културата. Събитието бе в град Куманово, Северна Македония. Двата театъра ще разменят гостувания на постановки, но вече планират и общи проекти. Ръководителите на двете трупи изразиха задоволство и надежда за добро сътрудничество след подписването на документа.

Първата проява в тази посока беше гостуването на плевенския театър с пиесата „Един мъж и една жена“ от Валентин Красногоров, поставена в ДКТ „Иван Радоев” от режисьора Анастас Попдимитров. Актьорите Мариета Калъпова и Георги Ангелов бяха посрещнати топло от публиката, която ги награди с продължителни аплодисменти.

Директорът на ДКТ „Иван Радоев“ Димитър Кабаков се срещна с Антония Велева, директор на Българския културно-информационен център в Скопие. В разговора те обсъдиха бъдещи гостувания на Плевенския театър и представяне на българската култура. Димитър Кабаков разгледа и сградата на Културно-информационния център на Република България, който разполага с библиотека и читалня, салон за културни събития, прожекции на филми и изложби.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here