Театралната “Крава” на Карбовски идва в Плевен

0
580
Крава - Карбовски

Нашумелият напоследък театрален спектакъл “Крава” на журналиста, телевизионен водещ, писател и поет Мартин Карбовски идва в Плевен. Зрителите могат да го видят на 16 февруари 2022 г., в читалище “Съгласие 1869”, от 19,30 часа.

Постановката е модерен абсурдизъм, взет от съвременния информационен поток, пояснява авторът. Драматургията е основана на новинарския психологически автоматизъм, на който се доверява съвременното общество и който често ни подвежда или отвежда към почудата от днешния ден.

Авторовото постижение в спектакъла е подходът към текста – като мантрите на електронното общуване и политическия шаблон са вплетени в обикновената битова, но и библейска история за безкрайната стойност на изгубеното от стадото животно. Както и неговото връщане, което се оказва пазарлъкът на епохата, вплетен в идиомите на новата либерална идеология. 

Реално “Крава” е метафора на социо-политическите отношения днес, завършващи с абсурден, но узаконен резултат.

Режисьор на постановката е Любослав Неделчев, художник – Константин Вълков, дигиталната среда е дело на Катрин Красимирова, а звуковата – на Любослав Неделчев.

Участват актьорите Владимир Солаков, Александра Койчева, Крис Атанасов/Михаил Михайлов, Марин Маринов/Тодор Кирилов, Симеон Димов, Антоан Петров – Анди.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here