Татяна Любенова представя новата си публицистична книга „С върха на перото“ сред картините на Владимира Йорданова

0
264
книга Татяна Духлинска

Татяна Любенова ще представи новата си публицистична книга „С върха на перото“ на 8 юли, петък, от 17,30 ч. в двора на Къщата на художниците в Плевен (ул. “Димитър Константинов” 17). Организатор на събитието е Дружеството на писателите в Плевен.

Авторката ще сподели и свои стихове с присъстващите. За още по-богатата атмосфера на събитието ще допринесе вернисаж с творби на художничката Владимира Йорданова и вълшебната акустичната китара на Стефанос Демитриу, преподавател в Националното училище по изкуствата “Панайот Пипков” в Плевен.


Книгата “С върха на перото” е събрала публицистика на плевенската поетеса, журналист и преводач Татяна Любенова. Четивото включва журналистически материали в памфлетна форма, публикувани в пресата в периода 2006-2010 г. по различни актуални теми. На страниците са намерили място и интервюта на авторката с наши известни личности, поети, писатели, политици – сред тях са Николай Хайтов, Евтим Евтимов, Георги Дюлгеров, Георги Константинов, Христо Ганов, Пелин Пелинов, Константин Тренчев, Михаил Неделчев, акад. Благовеста Касабова.


“Въпросите, които се коментират в тях, са актуални и днес. Те са белезите на времето, в което живеем. За да не допускаме отново грешките, които сме правили, трябва да имаме памет. Безпаметието винаги е било основа за изкривяване на обективната истина, засягаща миналото, настоящето ни битие и определящо бъдещето. Смисълът на тази публицистична книга е да съхрани памет за Времето”, сподели за “Духът на Плевен” Татяна Любенова.


За Татяна Любенова


Татяна Любенова е родена в Плевен. Завършва “Българска филология” във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий” и специалност “Печат” в СУ “Кл. Охридски”. 30 години е работи като журналист. През последните над 18 години се занимава и с издателска дейност – със съпруга й Любомир Духлински имат регистрирано книгоиздателство “Северно ехо”. Работи преди 10.11.1989 г. в местния печат, по-късно в личното си издателство, а след 1996 г. – десет години в кабелна телевизия “Евроком” – Плевен. В момента е галерист-уредник в Къщата на художниците в Плевен, която е общинска художествена галерия.
Автор е на няколко поетични книги, сред които “Зряло” /1994/, “Разпети петък” /2000/, “Отделно място” /2003/, “Не по правилата” /2006, избрани стихове/, “В окото на Времето” /2009/, “И си отива Август” /2013/, и на пет книги с публицистика.
Член е на Дружеството на писателите – Плевен.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here