Танцовите спектакли “Темел” и “Фрактус” и постановката “Мухите” гостуват на ДКТ “Иван Радоев” през януари

0
383
ДКТ "Иван Радоев"

Танцовите спектакли “Темел” и “Фрактус” и постановката “Мухите” ще гостуват на Драматично-куклен театър “Иван Радоев” през януари 2023 г.

”Темел” е спектакъл, изграден върху личното усещане за връзката с корена и възприемането му като автентичен фундамент – дълбоко закодиран, формиращ нашата идентичност тук и сега. Хореограф е Живко Желязков, а музиката е на Иван Шопов.

Под съпровода на гайдата на Георги Маринов (Хорхе) ще звучат вокалните изпълнения на Ася Пинчева. Автор на костюмите е Ника Илиева, а на реквизита – Георги Тодоров. На сцената ще танцуват Ивона Машова, Марина Харалмбова, Николай Райчев и Изабел Миткова. Продуцент е Атанас Маев.

Спектакълът ще бъде представен на плевенска сцена на 5 януари, от 19 часа.

Плевенчани ще видят още един визуален танцов пърформънс, който също е на Живко Желязков и компания “Дерида” – той се нарича “Фрактус” и ще гостува на 23 януари, от 19 ч. В спектакъла телата взаимодействат помежду си в определена геометрична структура. В представлението тази вътрешна взаимовръзка се развива многопластово, като изгражда една универсална закономерност в отношенията и повежда зрителя към лично преживяване.

Визуалната среда е на Владислав Илиев, а звуковата среда е на композитора Иван Шопов. Изпълнители са Филип Миланов, Вяра Болградова, Симона Тодорова и Ивона Машова.

Шуменският Драматично-куклен театър “Васил Друмев” ще гостува в Плевен с представлението „Мухите“ от Жан Пол Сартър. Режисьор е Дамян Тенев, асистент-режисьор е Елена Аспарухова, а сценограф – Величка Джамбазова.

„Мухите“ е първата пиеса на Сартр и разглежда мита за Одисей, но по малко по-различен от обичайния начин. В него отново са преплетени старогръцките свади и перипетии, но Сартр добавя силно екзистенциално звучене, което е обичайно за неговото творчество и интереси, споделят от екипа.

Представлението ще се играе в Плевен на 17 януари, от 19 ч.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here