Своята антологична поетична колекция „Предзимие. Избрано“ представя Спаска Гацева

0
226
Спаска Гацева

Своята антологична поетична колекция „Предзимие. Избрано“ представя Спаска Гацева. Събитието е тази вечер – 27 април, от 18 часа, в Регионалната библиотека “Христо Смирненски” в Плевен (ул. „Димитър Константинов“ 2).

Красивата поезия ще бъде съпътствана от музиката на Саня Табакова – поет, музикант и издател. В събитието ще участват още редакторът на книгата Ива Спиридонова и издателят Симеон Аспарухов от издателство “Библиотека България”.

“Поетичната колекция „Предзимие. Избрано“ на Спаска Гацева е съкровищница от живи думи, убежище от зимата на битието, песен за живота като есенно листо, обречено да полети и да се преражда във всяка следваща пролет като стих. Една необикновена и специална книга, носеща светлината и доброто в себе си, скътала ги като послание, че човекът е толкова голям, колкото са високи думите и мечтите му, и толкова вечен, колкото са неизтриваеми следите му. А думите на Спаска Гацева оставят дири и стигат небето, за да погледнат света и хората от висините на непреходната поезия с онази обич, за която човешкото сърце е твърде мъничко и която прелива в стихове”, пише редакторът Ива Спиридонова.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here