Световният пробег на мира ще премине през град Левски на 7 юли

0
147
Пробег на мира

Община Левски ще посрещне тържествено Световния пробег на мира и факлоносците, като партньор на международната щафета, символизираща стремежа на човечеството към по-мирен и по-добър свят, съобщават от Община Левски.

Очаква се бегачите да са в града от 11.00 до 12.00 ч. – те ще бъдат посрещнати при табелата в посока с. Аспарухово. Община Левски кани всички желаещи да се присъединят към официалната група и да участват в съвместна кратка програма пред сградата на Община Левски. Кметът на Общината – Любка Александрова, ще приветства участниците в най-мащабната и най-продължителна масова проява, посветена на мира, която обединява хора от над 155 страни от всички континенти.

Пробегът на мира е основан в дух на любов, хармония и единство от радетеля за мир, спортист, философ, художник, музикант и поет Шри Чинмой. Този дух докосва сърцата и е стъпка към приятелство и добронамереност.

Международните бегачи ще се представят и всеки ще има възможност да подържи горящия Факел на мира. Деца и жители на град Левски ще участват в празничното международно събитие, ще станат свидетели и на засаждането на Дърво на мира – символ на стремежа към по-добър свят.

Пробегът на мира ще продължи в посока гр. Летница в 12 ч. Посланията на събитието свързват 10 държави по поречието на река Дунав. От 2 до 11 юли маршрутът ще премине през повече от 35 населени места в България.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here