Светлана Верисова (Брезашка) представя руската атмосфера в живописна експозиция в Плевен

0
324
Светлана Верисова - Брезашка, изложба

Художничката Светлана Верисова (Брезашка) ще открие своя изложба живопис в Къщата на художниците (ул. “Димитър Константинов” 17) в Плевен. Артсъбитието ще е на 21 април, от 18 ч.

Интересната авторка е родена през 1974 г. в Русия. От живопис се интересува още от ученическите си години, а в последствие завършва педагогика и работи като учител по рисуване. От 1997 г. живее и работи в България – в гр. Искър и в гр. Плевен.

Рисува предимно с масло, в реалистичен стил. Обича да създава пейзажи, натюрморти и сюжетни картини. В по-голямата част от платната й присъстват както природата, така и хората. Особено място е отделено на децата, които са изобразени като участници в забавни и интересни моменти.  

Картините на Светлана Верисова (Брезашка) носят типично руска атмосфера, с привкус на патриархалност. Нейни творби са притежание на колекционери в Русия, България и Германия, въпреки че художничката представя творчеството си в малко колективни изложби в Русия и България. През януари 2023 г. тя участва в конкурса Best Painting of the Week и получава награда за картината си „Вечер след дъжда“.

„След дъжда“

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here