Среща с писателя Боян Боев организира Литературният клуб “Лик” в Плевен

0
267
Боян Боев - книга

Среща с писателя Боян Боев организира Литературният клуб “Лик” при едноименното читалище в Плевен. Събитието ще е на 23 февруари, от 18.00 ч.  

31-годишният писател е определян като “вчечатляващ”. Някои от многото му разкази са събрани в книгата “Двайсет гроша“ (2022 г.), вече е издал и два романа: „Сайбиевата невеста” (2019 г.) и „Последна молитва” (2022 г.) Редакторът на неговата “Последна молитва” Красимир Проданов споделя: „Постепенно заподозрях, че Боян стъпва на големите послания, които ни носи Възраждането, но същевременно отваря пространството към малките неща – работи с народопсихологията…“

„Последна молитва“ е книга в стила на старите майстори, макар че е написана от млад писател. Боян Боев е 29-годишен, но вече името му е познато на тези, които следят новата българска литература. Романът му „Сайбиевата невеста“ е едно от събитията в литературата ни през последните години. Сега младият автор предлага изключително зрял и силен роман в класическите традиции на българската белетристика, но като дух е модерна, съвременна интерпретация на темите и мотивите в нея.

В „Последна молитва“ Боян Боев рисува предосвобожденска България – с всичките й конфликти и проблеми. Младият писател ни повежда по уличките на Делва – красиво градче, което скоро ще изживее най-голямата си драма. 

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here