Фолклорен танцов ансамбъл

Спектакълът „Танци от мегдана до отвъд океана“ ще събере над 90 деца от Плевен и Варна на сцената на зала „Катя Попова“. Изпълнителите са на възраст от 8 до 20-годишна възраст и развиват своите танцови умения във Фолклорен ансамбъл „Дъга“ – Плевен, с художествен ръководител и хореограф Албена Кръстева и в Детска танцова школа „Танцова работилница“ – Варна, с главен художествен ръководител и хореограф Десислава Димитрова – Аргирова, която е плевенчанка и бивша възпитаничка на Албена Кръстева, а впоследтвие и на Националното училище по изкуствата „Панайот Пипков“ – Плевен.

Сценарият и режисурата на спектакъла са на Албена Кръстева, която е и хореограф на танците заедно с Десислава Димитрова – Аргирова и Мария Белчева. Изпълнителите по интересен начин ще обединят българския танцов фолклор, характерни танци и съвременна танцова техника. Внушението ще допълни умелата игра на цветно осветление, професионално създадено от фирма „Рули“ ООД.

Сергей Константинов, актьор в ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен, ще се превъплъти в образа на детето мечтател Гого и ще преведе зрителите през цялото си въображаемо пътешествие.

Проектът е финансирано по Раздел III на Културния календар на Община Плевен. Събитието ще е на 13 юни от 15 часа. Заради наложените ограничения входът е с покани.   

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here