Спектакълът „Натюрморт със затлъстял племенник“ ще гостува в Театъра на българската армия в София

0
459
Натюрморт със затлъстял племенник

Спектакълът „Натюрморт със затлъстял племенник“ на ДКТ „Иван Радоев“ ще гостува в столичния Театър на българската армия на 7 ноември от 19 часа.

Пиесата е от съвременния румънски драматург Йон Сапдару, а режисьор е Боян Иванов. Участват актьорите Асен Данков, Екатерина Стоянова, Адриан Филипов, Генадий Николов и Сергей Константинов. Сценографията и костюмите са на Ванина Цандева, видеомапингът –на Тодор Тодоров, а музикалното оформление – на S.U.S.F.

Спектакълът разказва за противоречивите измерения на обичта – обсебваща, задушаваща, подчиняваща, но и окриляваща, изпълваща всичко със смисъл. „На практика пиесата е комедия, обаче без хепиенд. Като жанр може да се определи като драмедия, т. е. комедия с елементи на драма. Творбата използва като енергии реалити формата, който напоследък насочва вниманието на хора, на които в обикновения живот никой няма да им обърне внимание. Но в момента, в който насочиш лупа или камера към тях, всички втренчват поглед“, коментира по повод пиесата режисьорът Боян Иванов.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here