Специални награди завоюваха малки художници от Артшкола „Колорит“ от Националния конкурс „Аз, ти, той – ние сме Европа“ в Русе

0
253
колорит

Специални награди получиха малки художници от Артшкола „Колорит“ от първия Национален конкурс с международно участие „Аз, ти, той – ние сме Европа“, провел се в град Русе. Носители на най-високото отличие на конкурса са Елеонора Петрова – 4 г., и Цветомир Маринов – 7 г., както и ръководителката на Школата Майя Ананиева за изключителното представяне на нейните ученици. Четиринадесет деца от Школата получават Почетни дипломи за своето участие.

Елеонора спечели своята престижна награда с живописната творба „Цветен приказен ден“. Тя е само на 4 години, живее в Лондон и се обучава онлайн в Артшкола „Колорит“. Цветомир получи своето високо отличие за рисунката „Децата  мечтаят за красиво  звездно небе“.

Организатори на конкурса са Международното дружество „Елиас Канети“, Гьоте институт и Художествена галерия Русе. Точно в Деня на Европа бе тържествената церемония по награждаването и откриването на представителната изложба в центъра на града.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here