Специална картина с кауза ще зарадва две дами на осмомартенския концерт “Осмихни се” на “ГеоМарЧаЛо” 

0
396
Геомарчало - концерт

Специална картина с кауза ще зарадва две дами на осмомартенския концерт “Осмихни се” на формация “ГеоМарЧаЛо” в Плевен. Произведението ще бъде нарисувано на сцената от художничката Румяна Живкова, която ще черпи вдъхновение от прекрасните мелодии, създадени от цигулката на Чавдар Вълков, виолончелото на Лора Табакова и пианото на Георги Милтиядов. Тематичната творба на изобразителното изкуство ще бъде продадена с благотворителна цел в края на концерта. Така картината ще донесе радост на две дами – на притежателката й и на тази, която ще получи средства за лечение.  

Обичаната авторка Румяна Живкова издаде в аванс за “Духът на Плевен”, че произведението й ще носи пролетно настроение, нежност и… още нещо. Освен това тя планира и други изненади за публиката на концерта, които за сега остават тайна.

Музикално-живописната празнична вечер “Осмихни се!” е посветена на Международния ден на жената – 8 март. Артистите на сцената ще нарисуват заедно красотата на жената с живописна палитра и музика. В програмата са включени класически пиеси, евъргрийни и джаз стандарти, които ще бъдат поднесени изцяло акустично – без озвучаване и подкрепящи инструментали. Събитието ще е в навечерието на празника – на 7 март, от 19 часа, в читалище “Съгласие 1869” и е подкрепено от Медицински център – Клиничен институт за репродуктивна медицина „Св. Елисавета“ – Плевен, с управител доц. д-р Емилияна Конова, д.м.

С празничната проява формация “ГеоМарЧаЛо” ще обяви началото на благотворителното си турне, което ще стартира през август 2022 г. Музикантите планират да споделят своето изкуство с публиката в различни градове, между които ще са Плевен, Козлодуй, Пловдив, Ямбол, Бургас, Варна и др. Концертите ще са на открити сцени, а идеята е в предстоящите 3 години артистите да посетят всички 28 области в страната. Изявите са обединени от една мисия – благотворителността, която музикантите вярват, че е ключова в дейността на всеки творец.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here