Space Kadillak и DESY & the visual madman излизат на сцената във втория ден на Есенния джаз фестивал „Плевен“ 2020

0
611
Space Kadillak
Space Kadillak

Space Kadillak и DESY & the visual madman излизат на сцената във втория ден на Есенния джаз фестивал „Плевен“ 2020 – 12 септември. Двата концерта са съответно с начални часове 20 и 21 ч., а мястото е дворът на Регионалния исторически музей. Входът е свободен.

Space Kadillak е проект на китариста Александър Логозаров, към когото се присъединяват Росен Захариев – тромпет, Михаил Иванов – бас, и Стефан Горанов – барабани. Музиката се ражда като рецепта за звук – суров, но диманичен китарен саунд, вдъхновен от рокендрола на 60-те, смесен с акустична ритъм секция с контрабас и малък сет барабани.

Росен Захариев се превъплащава в “певеца” на групата, внасяйки лиризъм и блажена бибоп лудост. Вплели тези енергии, Space Kadillak съумяват да са едновременно шумни и неопитомени, нежни и меланхолични и най-вече свободни да импровизират и да се следват.

Представянето на DESY & the visual madman също не е за изпускане. Десислава Андонова (Phuture Shock, Sentimental Swingers) е един от най-отличаващите се съвременни артисти на българската сцена, отличаваща се с изявите си в различни стилове. В дебютния си солов албум “Audiobook” тя събира 20 години опит и творчество. Певицата написва музиката и текстовете на повечето от парчетата в звучащия на интернационално ниво нов запис. Този път тя отказва да се подчини на стилове, рамки и “запазени марки”. Впуска се смело в едно ново музикално приключение, което има за цел да изненада и самата нея, освен публиката.

Еклектиката от дълбока чувствителност, нетрадиционни ритми, топли и студени гласови превъплъщения, както и текстове, които докосват свободно и леко, напомнят за бавността на времето. Времето, което спира в музиката на Деси.

В музикалното приключение на 12 септември към нея на сцената в парка на Регионалния исторически музей на град Плевен ще се присъединят и талантливите музиканти Георги Дончев – контрабас, Димитър Горчаков – пиано, Божидар Василев – тромбон, и Васил Вутев – барабани.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here