Социалният формат „ТЯ в Плевен“ представя Анелия Дечева и Калина Гогичева

1
1292
Анелия Дечева
Анелия Дечева

Социалният формат „ТЯ в Плевен“ представя Анелия Дечева – диригент на Общински хор „Гена Димитрова“, и Калина Гогичева – начален учител и вдъхновител. Събитието ще е на 19 май от 18 часа в кафе „Бордо“ (ул. „Сан Стефано“ 14).

Анелия Дечева е страстен почитател на оперната музика и радетел на хоровото изкуство в град Плевен. От малка е влюбена в оперната музика, благодарение на възпитанието, което й дава нейният баща Симеон Цветков – солист на първия български хор „Янко Мустаков“. В началото на професионалния си път тя е хормайстор и солист на самодейния Хор „Катя Попова“ с диригент Мария Мъркушева в Плевен.

По-късно е хорист в Общинска хорова формация, организира ансамбли, заедно с оперната певица Виолета Велчева създават дует „Винели“ и изнасят множество концерти. От 2008 г. Анелия Дечева е диригент на Общински хор „Гена Димитрова“, а желанието й е да запази хоровото изкуство в града ни.

Вдъхновяват я качествените хора и вярва в бъдещето на кадърните млади хора. Убедена е, че само вярата в добротата, любовта, надеждата и мира ще ни спасят.

Калина Гогичева

Калина Гогичева обича учителската професия. След завършването на висшето си образование преподава в с. Ракита (3 години) и в с. Бохот (2 години). След това започва работа в НУ “Христо Ботев“ в гр. Плевен, където работи вече 30 години. Съприкосновението с децата й носи огромно удоволствие, а като човек, обичащ предизвикателствата, използва всяка възможност за квалификация. От дистанцията на времето оценява, че срещите с колеги от различни училища и споделянето на добри практики с тях са обогатили знанията й също така успешно, както самите обучения.

В живота си цени честността и истината и вярва в доброто у хората. Стреми се да се отнася към учениците си с любов, уважение и разбиране. Убедена е, че личният пример възпитава, а не думите. Приема семействата на децата като партньори, с които да работим в синхрон.

Не се примирява с посредствеността и лицемерието, нито с агресията – във всичките ѝ форми, както и с обърканата ценностна система на част от родителите. С годините обаче проумява, че не си заслужава да се бори с вятърни мелници.

Обича морето, да опознава различни култури, а последната й страст са българските планини, които я зареждат със спокойствие, красота и усещане за свобода и хармония.

***

„Тя в Плевен“ представя активните жени от града и дава възможност на момичета и жени с различни истории и в различни професионални сфери да споделят своите преживявания, препятствията, с които са се сблъсквали и успехите, които са постигнали.

Социалният формат е създаден в Пловдив от Академия „Екатерина Каравелова“ през юни 2018 г. с цел да вдъхновява и спомага за сформирането на общности, където всяка жена може да намери подкрепа. Сега „Тя в …“ обединява над десетки доброволци, които редовно организират форматите в Пловдив, Варна, Габрово, Велико Търново, Сандански и др.

Събитието в Плевен се организира на доброволчески принцип от Николайка Цонева, Петя Василева, Диана Тотинска и Ралица Петрова. Медиен партньор на изявата е „Духът на Плевен“ (spiritofpleven.com).

1 коментар

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here