Скоро ще отвори врати основно ремонтираната зала “Катя Попова” в Плевен

0
452
зала "Катя Попова"

Скоро ще отвори врати ремонтираната зала “Катя Попова” в Плевен, информира кметът на Община Плевен Георг Спартански.

“Основният ремонт на практика приключи, вече се почиства след строителните дейности, правят се проби на техниката, апаратурите – асансьор за хора с двигателни увреждания, отопление, вентилация и климатизация, елинсталации, озвучаване, осветление… Вярвам, че посетителите ще останат доволни да видят разликата и се радвам, че успяхме да се справим и с този проблем и да направим така нужното тотално обновяване. Плевенчани го заслужават”, коментира по повод основното обновяване на залата Спартански.

Ремонтните дейности започнаха през март 2022 г., като проектът за рехабилитация на залата, наречен „Обновяване, оборудване и прилагане на мерки за енергийна ефективност в зала „Катя Попова”, гр. Плевен“, включваше много дейности.

Зрителната зала беше приведена към изискванията на Наредба № РД-02-20-3 от 21.12.2015 г. за проектиране, изпълнение и поддържане на сгради за обществено обслужване в областта на образованието и науката, здравеопазването, културата и изкуствата. Тя е оборудвана с нови седалки, като са осигурени 6 места за зрители в неравностойно положение.

Сцената е оборудвана с необходимото сценично осветление и електрически задвижвани завеси, има акустичен таван над нея, а дренчерната инсталация и датчиците за пожароизвестяване са подменени.

Съществуващите стенни облицовки са заменени от такива с подходящи акустични свойства, разположени са озвучителна апаратура и окабеляване. Има и акустично оборудване.

В проекта бяха предвидени основен ремонт на съществуващите санитарни възли за мъже и жени и изграждане на нов санитарен възел с преддверие за хора в неравностойно положение, както и изграждане на нова съблекалня с тоалетна и душ за нуждите на артистите. Обособена е нова гримьорна – за диригенти, в южната част на съществуващото фоайе.

Има асансьор и нова евакуационна стълба и площадка към тях, монтирана е нова платформа за хора в неравностойно положение, отговаряща на изискванията на Наредба № 4.

Финансирането на проекта е осъществено чрез комбинирана подкрепа между три финансови източника – с кредит от „Регионален фонд за градско развитие” АД, с безвъзмездна финансова помощ  от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 и с осигурено собствено участие от Община Плевен.

Снимки: Георг Спартански

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here