Шуменският театър ще гостува в Плевен с импровизационния спектакъл “Импро Миш-маш”

0
256

Шуменският Драматично-куклен театър “Васил Друмев” ще гостува в Плевен с импровизационния спектакъл “Импро Миш-маш”. Постановката ще бъде представена на 10 ноември (четвъртък) от 19:00 ч., в Драматично-куклен театър “Иван Радоев”.

Имро театърът е част от театралното изкуство, най-често се подвизава като комедия, в която почти всичко, което се случва на сцената, е непланирано и импровизирано, създадено на момента от актьорите. В най-чистата си форма цялата концепция на случването – персонажите, конфликта, мястото на действието, са изцяло измислени в действие от актьорите, без да се използва предварително написан и научен текст.

Другият широко разпространен вариант на импро театъра е подаване на тема, конфликт или ситуация от публиката, като тя навигира действието на сцената. По тези причини всяко шоу е различно и никога не се повтаря.


В “Импро миш-маш” актьорите Радина Алексиева, Кристина Константинова, Александра Михайлова, Радостина Велкова, Джан Якуб, Вилиана Димитрова, Антония Велева, Катрин Лалова, Росен Караджов, Веселин Иванов, Светльо Иванов и Боряна Иванова забавляват зрителите с интересни игри и случки.

Водещ и ментор на групата е Ивайло Рогозинов – един от основателите на “ХаХаХа ИмПро театър”, който е първата професионална трупа за импровизационен театър в България. Създаден през 2009 година, театърът има стотици представления.  

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here