Шестият Международен фестивал на китарата „Плевен 2020“ ще се състои онлайн

0
701
Международен фестивал на китарата "Плевен" 2020

Шестият Международен фестивал на китарата в „Плевен 2020“ ще се състои онлайн. На 1 юни ще бъдат обявени всички подробности и график на проявите, но вече е известно, че тази година ще бъде организиран един от най-големите виртуални конкурси за китара в няколко категории, разделени на възрастови групи.

Нестандартната форма на провеждане на събитието се налага заради пандемията от коронавирус, която възпрепятства организирането на мащабното културно събитие, което през последните 5 години се превърна в едно от знаковите за Плевен. Все пак организаторите от Сдружение „Изкуството до мен“ и Читалище „ЛИК – 1959“ намериха форма на провеждането му, така че всички участници и зрители да съпреживеят неповторимата емоция на китарното изкуство.

„Днешното положение е трудно за всички нас, но екипът на Сдружение „Изкуството до мен“ вярва, че именно в такива моменти изкуството има огромно социално значение. Очаквайте съвсем скоро подробности за фестивала, както и представянето на новия ни сайт. Затова ви призоваваме: Останете си вкъщи и се упражнявайте!“, споделят организаторите.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here