Семейна книга с поезия и рисунки представят Любомир Духлински,Татяна Любенова и Александра Духлинска

0
82
Дните прииждащи - книга

Татяна Любенова, Александра Духлинска и Любомир Духлински ще представят своята семейна книга с авторска поезия и рисунки. Творбата се нарича „Дните прииждащи“ – стих от старо стихотворение на Таняна Любенова, която участва в творбата с 30 нови свои поетични работи. Толкова са и представените нови стихотворения на съпруга й, както и рисунките и графиките на дъщеря им Александра. Печатът е цветен, а издател е семейното им издателство „Северно ехо“. Срещата с публиката ще е на 20 юни, от 17 ч., в ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“.

„Идеята за тази гнига е на съпруга ми – Любомир Дехлински. Той е дългогодишен журналист и глава на нашето малко издателство, което работи вече повече от 33 години и има за тези години стотици издания – и собствени, и поръчани книги. Едно от най-сериозните и важни неща, което е направено в издателство „Северно ехо“, е шесттомната поредица с български народни приказки, която претърпя 200 хиляди тираж и бе разпространена в цялата страна. Подобни издания са „Приказки на славянските народи“ – в два тома, поредицата „Царете на България“ и други. Любомир Духлински издаде през последните две години книги със свои разкази, стихове и публицистика. В скоро време предстои появата на още една негова книга с разкази и публицистика“, информира за „Духът на Плевен“ Татяна Любенова.

Александра Духлинска е добре позната на плевенската публика като творец. Тя е завършила изобразително изкуство във Велоктърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ – специалност графика, и второ висше образование – английска филология. Нейни рисунки, графики и живописни картини са притежание на ценители на изкуството в 32 държави по света. Талантливата художничка има няколко самостоятелни изложби, като две от тях са в Къщата на художниците в Плевен. Много са и участията й в общи художествени форуми. Член е на Плевенската група на художниците. Работи и живее в Краков, Полша.

Татяна Любенова е филолог и дългогодишен журналист. 16 години е уредник в Къщата на художниците в Плевен. Автор е на 8 поетични и още толкова публицистични книги.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here