Седем талантливи деца от Плевен са част от Клуб 2021 на Фондация “Димитър Бербатов“

0
554
Виктория
Виктория Иванова

Седем талантливи деца от Плевен са част от Клуб 2021 на проекта „Успелите деца на България” на Фондация „Димитър Бербатов“. Това са Венелин Георгиев  – категория Математика, ІІІ клас, Виктория Ц. Иванова – категория Изобразително изкуство, ХІ клас, Елизабет Захариева – категория Поп, джаз и народно пеене, ІХ клас, Лилия Янкова категория Изобразително изкуство, V клас, Марина Кацарска. категории Изобразително изкуство и Приложно изкуство, V клас, Никола Кацарски – категория Изобразително изкуство, V клас, и Стефан Стефанов – категория Гайда, VІ клас.

Никола Кацарски

В Клуб 2021 влязоха най-талантливите деца на България, чиито номинации за постижения в областта на спорта, науките и изкуството през миналата година могат да им донесат стипендии от Фондацията. Организаторите на Проекта обявиха, че за 2021 г. ще бъдат наградени общо максимум 9 деца: по три във всяка област на изява и в нея – по едно във всяка възрастова група (от І до ІV клас, от V до VІІІ клас и от ІХ до ХІІ клас). Българчетата от чужбина се номинират и ще бъдат оценявани наравно с децата от училищата в страната. Възможно е отличените за 2021 г. – поради особеностите на състезателната година, да бъдат по-малко от обичайното.

Марина Кацарска

Всички деца, които са в Клуб 2021, независимо дали ще бъдат наградени, ще бъдат включени в Алманаха „Успелите деца на България“, който ще бъде издаден и за 2021 г..

Фондация “Димитър Бербатов” е първата институция в България, учредила годишни награди за ученици – включително за най-малките. Проектът предвижда отличаване не просто на талантливи, а на изявяващи се деца – тези, които, освен че усъвършенстват заложбите си, ги проявяват в състезания с други деца.

Елизабет Захариева
Лилия Янкова
Стефан Стефанов
Венелин Георгиев

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here