Събраха във филм незабравими мигове от Китарната академия в Плевен в периода 2015-2019 г

0
457
Лятна китарна академия

Незабравими мигове от Китарната академия в Плевен в периода 2015-2019 г бяха събрани във филм, който ще бъде излъчен на 29 юли от 21 часа на страницата на форума във Фейсбук. Лентата включва много интервюта с участници и преподаватели, както и незабравими моменти от образователното събитие.   

Лятната онлайн китарна академия се провежда в Плевен ежегодно от 2015 година. През 2020 г. събитието беше открита на 13 юли, проведе се изцяло онлайн и ще бъде закрито на 30 юли със закючителен онлайн концерт на участниците, който започва в 20 часа. Всеки участник имаше възможността да вземе майсторски класове с изявени преподаватели, както и да се включи в групови уроци за техника. По време на събитието бяха проведени множество лекции на различи теми, свързани с китарното изкуство. Предвидени бяха и много приятни изненади за всички участници.

Нестандартната изява е алтернатива на стандартното събитие, което през последните 5 години, в края на месец юли, събираше под звездите на парк „Кайлъка“ в Плевен много китаристи, за да споделят знания и умения, да пеят, свирят и да се забавляват, припомнят от екипа, организатор на Международния фестивал на китарата „Плевен“.

В изданието през тази година бяха използвани най-съвременните методи за комуникация за провеждане на групови уроци за техника и да бъдат организирани онлайн концерти „на живо“ през социалните платформи. 

Организатори на събитието са Сдружение “Изкуството до мен“ и читалище „Лик – 1959“ Плевен. Художествен директор, създател и главен организатор на фестивала е Николай Михайлов – преподавател по класическа китара в НУИ “Панайот Пипков” в Плевен, китарист, композитор на филмова музика и член на сдружение „Изкуството до мен”.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here