С вълнуващия и стилен концерт „Музиката и поезията за любовта“ покориха публиката Плевенската филхармония и приятели (видео)

0
753
Концерт "Музиката и поезията за любовта"

С вълнуващия и стилен концерт „Музиката и поезията за любовта“ покориха публиката Плевенската филхармония и приятели в навечерието на 14 февруари. В началото на събитието, което се състоя снощи в читалище „Съгласие“, свои стихове рецитира въздействащо поетесата Весела Димова.

Поетичната линия беше продължена от класически творби на български и световни автори, които бяха селектирани от режисьора Димо Дешев и представени вдъхновяващо от плевенските актьори Надя Дердерян и Адриан Филипов. Публиката разпозна с удоволствие вечните строфи на П. Яворов, Д. Дебелянов, Н. Вапцаров, У. Шекспир, Е. Дикинсън и много други творци от литературната съкровищница.

Музикални солисти на вечерта бяха квартет „Геомарчало“ – Георги Милтиядов – пиано, Марина Белчева – виолончело, Чавдар Вълков – цигулка, и Лора Табакова – виолончело, а гост-изпълнители – певиците Боряна Бешева и Виолета Боянова. В програмата прозвучаха български и световноизвестни песни, свързани с любовта, в аранжименти на Георги Милтиядов, който беше и диригент на концерта. Публиката аплодираше бурно всяко изпълнение, с което изрази възхищението си от подбора на програмата и представянето й.

След края на концерта всички почитатели на поезията на Весела Димова имаха възможност да получат като подарък последната й стихосбирка „Когато въздухът е лунен“.

Остави коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here